BESPLATNA IZDANJA EKNJIGA U PDF FORMATUTema: LEPOTA - Priče o lepoti

zbirka priča

,,Tema: LEPOTA" je zbirka sjajnih i nezaboravnih priča u kojima glavnu ulogu igra fizički izgled čoveka.
To su priče lepih ljudi i onih koji to nisu (ružno bi bilo reći ružnih). U hedonističkom svetu lepota izgleda ima dvostruku važnost i moć jer pruža uživanje i za telo i za dušu. Naše doba i civilizacija robuju čarima lepih a izgleda da će u budućnosti robovati još i više.
Neke od priča, koje su većinom ljubavne, iz ove eknjige su dirljive, neke su tužne, neke su sa srećnim završetkom, neke su jeretičke, neke su za razmišljanje...
Poneka bi mogla biti dobra građa za ceo roman ali je zadržana kratka forma pričanja jer i čitanje jedne lepe priče na dan ima svoje čari i prednosti.
Takva je ukratko ,,Tema: LEPOTA" zbirka krakih priča o lepoti, onih već napisanih i onih koje će tokom vremena biti dopisivane u zbirku. Sa svojom univerzalnom i popularnom temom, ova knjiga donosi prijatno osveženje našoj literaturi jer su ovakva estetska dela kod nas retka pojava.


 ,,Lepota je isto tako blagosloven dar kao što je to i dobro zdravlje. Onaj ko se rodi sa dobrim zdravljem, može celi život provesti ne mareći za njega a da pri tome nikada ne posećuje lekare, ne iskusi šta su lečenja i mučenja po bolnicama, dok drugi, koji nisu te sreće, stalno moraju da obilaze bolnice samo da bi se spasili od opasnih razbolevanja. Tako je i sa lepotom, oni koji je imaju spašeni su da ne upoznaju čitav niz duševnih beda i patnji, nastalih zbog velike prirodne nepravde u nejednakoj podeli kod izgleda ljudi."

O SNOVIMA I ZIDOVIMA

roman

Ovo je gorka i ironična priča o uspehu, ljubavi, željama i mukotrpnom putu do njihovog ostvarenja. Iako je ispričan u vidu ljubavne priče sa neočekivanim obrtom, ovo je klasičan socijalni roman, sa jednom od svojih izvornih tema, koja se bavi stalnom borbom običnog čoveka-radnika za egzistenciju i svoje mesto u svetu podeljenom na bogate, koji imaju previše i siromašne koji nemaju ništa. (Neke sličnosti mogu se prepoznati u Travenovim ,,Beračima pamuka", delima Maksima Gorkog, koji su iscrpno obrađivali tu temu koja ostaje večito aktuelna jer se osnovni socijalni momenti ni do današnjih dana nisu mnogo promenili).
Tokom sedam godina, koliko traje radnja ovog romana, prikazana je vrlo realistična slika Beograda u vreme demonstracija, bombardovanja, te buntovnog preokreta vlasti dvehiljadite, oslikana su poznata nam burna vremena koja polako ostaju iza nas.


sledeća stranica >>PAŽNJA: Svi autori SLOBODNI UMETNICI koji žele da svoja dela postave za besplatno čitanje na ovome sajtu, na stranici "EKSKLUZIVNO", mogu se javiti na kontakt adresu: eknjigekontakt@gmail.com2013 © elektronska knjiga - Sva prava zadržava!